top of page

About

De beelden zijn opgebouwd uit lagen verf waarbij het medium fotografie de basis vormt. Pixels hebben plaatsgemaakt voor de analoge film, het negatief maakt haar comeback. De verschillende verflagen werken als een filter waardoor de voorstelling inlevert op herkenbaarheid. Vergelijkbaar met de layers waarmee moderne foto's worden gepimpt voordat ze op  Social Media worden gedeeld. De lijntjes tussen werkelijkheid en fake zijn dun en bedrieglijk.   

 

Elke verflaag heeft een eigen handschrift, als een tweede huid vullen zij het katoen. Fotografie en schilderkunst worden een. Het vinden van harmonie tussen voorstelling en beelddrager is het doel dat in elk werk wordt nagestreefd. Iedere afdruk is uniek: rauwe fotografische beelden verdringen bij deze methode de pixel die in detail bestuurbaar en herhaalbaar is.

  

​In dit fotografisch proces zijn bindmiddel, pigment en een lichtgevoelige emulsie de ingrediënten. Voor het bindmiddel wordt het duurzame caseïne gebruikt; een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt.

​De drager bestaat uit 100% eersteklas katoenpapier.

​​Waar je met schilderen opbouwend te werk gaat, is het bij deze techniek de kunst van het reduceren. De moeilijkheid schuilt in het vangen van het licht uit de onderliggende lagen.

​De werken slaan een brug tussen nieuw en oud, waarbij de hoofdrol is voorbehouden aan de mens.  

bottom of page